UBEDLJIVI RAD I SIRMIUM. ZVEZDA ČUVA PRVO MESTO.

Ostala su dva kola do kraja Prve lige Srbije za žene 2023. Trka u dvoje za titulu se nastavlja, kao i borba da se izbegne odlazak u niži rang takmičenja.

Crvena Zvezda Data-Driven Lab je zadržala lidersku poziciju i meč bod prednosti nad Radom nakon minimalne pobede nad Rudarom iz Kostolca. Tri zlatna vredna boda u veoma važnom meču. RAD je maksimalnim rezultatom 4:0 porazio Vidikovac iz Beograda.

Crvena Zvezda ima mnogo lakši raspored do kraja. Preostali su joj dueli sa Šahmatnim kružokom, ekipom koja se nalazi na zečelju tabele i Mladosti iz Lučana, ekipom koja se bori za opstanak. RAD treba da odigra dva veoma teška meča protiv ekipa koje se nalaze na trećem i četvrtom mestu i koje se bore za osvajanje bronzane medalje. Prvi protivnik će im biti Čast i slava, a u poslednjem kolu Sirmium.

Mladost Lučani i Jelica PEP iz Goračića će najverovatnije odlučiti ko se seli u niži rang takmičenja. Obe ekipe su danas poražene minimalnim rezultatom od Jugovića iz Kaća i Čast i slave iz Pirota. Mladost iz Lučana ima teži raspored do kraja, a i meč bod manje.

Sirmium je pobedom od 4:0 nad Šahmatnim kružokom došao do četvrtog mesta. Zlatar i Osnovac su podelili bodove.

Sutra je na programu deseto kolo. Sve partije sa lige prenose se uživo na nekoliko najvažnijih šahovskih servera.

Rezultati – Parovi – Tabelachess-results >>>
Osnovni sastavi ekipalink >>>
Raspored po kolimalink >>>
Partije (pgn)link >>>
Prenos partija uživoLichess >>>
Prenos partija uživoChess.com >>>
Prenos partija uživoChessBase >>>
Prenos partija uživoChess24 >>>

FOTO GALERIJA: