CRVENA ZVEZDA DATA-DRIVEN LAB NOVI ŠAMPION SRBIJE. TITULA OSVOJENA KOLO PRE KRAJA.

Šahistkinje Crvene Zvezde Data-Driven Lab su kolo pre kraja Prve lige Srbije za žene 2023 obezbedile prvo mesto i šampionsku titulu. One su danas minimalnim rezultatom savladale Mladost iz Lučana, ekipu koja se bori za opstanak.

Do danas najbliži pratilac u borbi za titulu, RAD je poražen od ekipe Čast i slava takođe minimalnim rezultatom, 1,5:2,5. Sada su ova dva kluba izjednačena na tabeli, a ko će osvojiti srebrnu, a ko bronzanu medalju odlučiće poslednje kolo.

Četvrto mesto, bez i teoretske šanse da se umeša u borbu za medalje, zauzima Sirmium. Današnja visoka pobeda od 3,5:0,5 nad Vidikovcem bila je očekivana ali nije donela osetniji pomak na tabeli.

Jugović je pobedio Šahmatni kružok 3,5:0,5, kao i Zlatar Jelicu PEP. Osnovac i Rudar su pobedili podove.

Sutra će se igrati poslednje kolo na Prvoj ligi Srbije za žene. Ostalo je da se reši ko će biti drugi i treći, kao i to koja treća ekipa pored Šahmatnog kružoka i Vidikovca napušta najviši rang takmičenja.

Poslednje kolo se igra sutra, a početak partija je zakazan za 10 sati. Sve partije sa lige prenose se uživo na nekoliko najvažnijih šahovskih servera.

Rezultati – Parovi – Tabelachess-results >>>
Osnovni sastavi ekipalink >>>
Raspored po kolimalink >>>
Partije (pgn)link >>>
Prenos partija uživoLichess >>>
Prenos partija uživoChess.com >>>
Prenos partija uživoChessBase >>>
Prenos partija uživoChess24 >>>

FOTO GALERIJA: