U NOVU GODINU SA NOVIM SAJTOM

Obraćanje predsednika ŠSS Dragana Lazića

Kada sam, pre nešto više od tri meseca, izabran za predsednika Šahovskog saveza Srbije, sebi i svojim saradnicima dao sam ni malo lak zadatak – da 2021. bude godina šahovskog prosperiteta i lepih vesti iz Šahovskog saveza Srbije.
Najbolji način da lepe vesti dopru do svih šahista, šahovskih radnika i ljubitelja je novi portal Šahovskog saveza Srbije. Danas možemo zvanično obeležiti početak  novog sajta, posle  dva meseca prilično napornog rada na uspostavljanju njegove pune funkcionalnosti.
Na samom početku, želim da odam posebno priznanje dosadašnjem uredniku stranice ŠSS Nebojši Baraliću, koji je godinama ovaj posao obavljao sa ljubavlju, entuzijazmom i stručnošću.
Novim portalom sebi smo postavili visoke ciljeve. Želimo da, pored informacija o aktivnostima ŠSS, informišemo posetioce i o našim sponzorima, i to ne samo logotipima i linkovima, već i redovnim vestima o njihovim aktivnostima, uslugama i ponudama. Nadamo se da će naš sponzorski pul rasti, a samim tim i naša sposobnost da sve više ulažemo u razvoj šaha u Srbiji.
Verujem da ćete lako primetiti i naše nove rubrike: VESTI IZ INOSTRANSTVA, REGIONA I KLUBOVA, kao i  NAJAVE TURNIRA i TURNIRI U TOKU. To je upravo poziv za sve vas – udružene saveze, klubove, šahovske škole i organizatore turnira. Pišite nam, šaljite vesti fotografije, raspise, rezultate vaših članova… Vašom saradnjom naš portal postaje bogatiji, a samim tim i mesto okupljanja svih onih kojima je šahovska igra pri srcu.
Želim nam svima da sve što nas je odvojilo od šahovske table što pre ostavimo iza sebe, a da 2021. godinu obeleže turniri, druženja, pa i dobri rezultati i medalje. Zašto da ne?
Sa najboljim željama,
Dragan Lazić
Predsednik Šahovskog saveza Srbije