CRVENA ZVEZDA DATA-DRIVEN LAB ŠAMPION SRBIJE ZA 2023. GODINU!

Kolo pre kraja Prve lige Srbije u šahu za žene 2023, šahistkinje Crvene Zvezde Data-Driven Lab su obezbedile šampionsku titulu. Današnjom pobedom protiv fenjeraša Šahmatnog kružoka rezultatom 3:1 samo su potvrdile svoju superiornost. Na kraju, Crvena Zvezda je osvojila 29 meč bodova, 4 više od drugoplasiranog tima Čast i slava iz Pirota koja je dana slavila nad ekipom Zlatara iz Nove Varoši. Trećeplasirana ekipa je RAD iz Beograda sa 23 meč boda. Prošlogodišnji šampion RAD podelio je danas bodove sa Sirmiumom.

U današnjem kolu ipak je bilo iznenađenja. Najneizvesnije je bilo u meču Rudar Kostolac i Jelica PEP iz Goračića. Jelica je slavila minimalnim rezultatom 2,5:1,5 i tako uspela da sačuva prvoligaški status. Odlučila je poslednja partija na meču, a ujedno i poslednja partija na Ligi, između Sandre Đukić i Nađe Tončeve. Uspela je Sandra Đukić da spase remi i samim tim i status prvoligaša za trostrukog šampiona države, Jelicu PEP iz Goračića.

Mladost iz Lučana je u poslednjem kolu uspela da pobedi Osnovac iz Niša 2,5:1,5 i tako iskomplikuje borbu za opstanak. Jugović iz Kaća je bio bolji od Vidikovca takođe minimalnim rezultatom.

Sve partije su prenošene uživo putem interneta na više vodećih šahovskih sajtova u svetu.

Rezultati – Parovi – Tabelachess-results >>>
Osnovni sastavi ekipalink >>>
Raspored po kolimalink >>>
Partije (pgn)link >>>
Prenos partija uživoLichess >>>
Prenos partija uživoChess.com >>>
Prenos partija uživoChessBase >>>
Prenos partija uživoChess24 >>>

FOTO GALERIJA: