INTERVJU MINISTRA SPORTA VANJE UDOVIČIĆA: VRATIĆE SE ŠAH NA STAZE STARE SLAVE

Beograd, 31. decembar 2020.

 

Medijski sponzor Šahovskog saveza Srbije, list ALO!, u novogodišnjem broju objavio je intervju sa ministrom omladine i sporta u Vladi Srbije Vanjom Udovičićem. Jedan deo ovog intervjua odnosi se i na stanje u srpskom šahu i Šahovskom savezu Srbije.

Na pitanje novinara da komentariše želju novog rukovodstva Šahovskog saveza Srbije da se kandiduje i za organizaciju međunarodnih takmičenja, posle uspešno održanog 14. pojedinačnog prvenstva Srbije za muškarce i žene, Udovičić je odgovorio:
– Svi koji su u našem sistemu sporta mogu očekivati punu pomoć ministarstva i mene kao čoveka koji sam zadužen za tu oblast. Otvoreni smo za takve stvari u budućnosti.

Kada je konkretno reč o šahu, drago mi je da je na čelo Šahovskog saveza došao Dragan Lazić, predsednik koji je za kratak vremenski period odlučno rešio da vrati šah na staze stare slave i učini ovaj sport onakvim kakav je bio u prošlosti – zaključio je svoj odgovor Udovičić.

Posle teškog perioda u kome je Šahovski savez Srbije bio izopšten sa liste saveza podržanih od strane Ministarstva omladine i sporta, čini se da bolju novogodišnju čestitku šahisti i ljubitelji šaha u Srbiji nisu mogli dobiti.

Intevju ministra omladine i sport Vanje Udovičića u listu “ALO”