RAD NA KORAK OD CRVENE ZVEZDE

Šahistkinje beogradskog Rada su iskoristile “kiks” vodeće Crvene Zvezde koja je odigrala nerešeno sa uvek nezgodnom ekipom Zlatara iz Nove Varoši i pobedom nad poslednjeplasiranim Šahmatnik kružokom, približile se na samo jedan meč boda zaostatka. Trka za šampionsku titulu se nastavlja u dvoje.

Čast i slava čvrsto drži treće mesto. Danas su maksimalnim rezultatom 4:0 savladali Vidikovac. Sigurnu pobedu je ostvario Sirmium iz Sremske Mitrovice. Dve pobede i jedan remi za sigurnih 3:1 protiv lučanske Mladosti.

Jugović iz Kaća i Rudar iz Kostolca su podelili bodove.

Najduže na sceni su ostale Marija Rakić Vulićević, nekadašnja reprezentativka i šampionka Srbije i Sofije Pogorelski, nove nade srpskog šaha. Pri vodjstvu Osnovca od 2:1 Sofija Pogoreslki je pokušavala da spase remi ali u 130. potezu je ipak morala potpisati predaju za konačnih 2:2.

Kao i borba za titulu, tako će i borba za opstanak biti interesantna. Sasvim je sigurno da se Šahmatni kružok i Vidkovac sele u niži rang takmičenja. O trećoj ekipi će odlučivati Mladost iz Lučana, Jelica PEP iz Goračića, Jugović iz Kaća, a i Zlatar se nalazi na jednu meč pobedu prednosti u odnosu na najugroženiju Mladost.

Sutra je na programu deveto kolo. Sve partije sa lige prenose se uživo na nekoliko najvažnijih šahovskih servera.

Rezultati – Parovi – Tabelachess-results >>>
Osnovni sastavi ekipalink >>>
Raspored po kolimalink >>>
Partije (pgn)link >>>
Prenos partija uživoLichess >>>
Prenos partija uživoChess.com >>>
Prenos partija uživoChessBase >>>
Prenos partija uživoChess24 >>>

FOTO GALERIJA: