VEOMA ZANIMLJIVO 7. KOLO PRVE LIGE SRBIJE ZA ŽENE 2023

Svi današnji mečevi na Prvoj ligi Srbije su bili uzbudljivi, nije bilo ubedljive pobede. Dva meča su završena rezultatom 2:2, dva 2,5:1,5 i dva 3:1.

Vodeći klubovi Crvena Zvezda Data-Drive Lab i RAD su zabeležili minimalne pobede nad dva dragačevska kluba, Jelicom PEP iz Goračića i Mladosti iz Lučana. Oba kluba su se izdvojila u odnosu na ostale ekipe i sasvim je sigurno da će oni odlučivati o prvom mestu.

Jugović iz Kaća i Zlatar iz Nove Varoši su podelili podove, kao što su uradili i Sirmium iz Sremske Mitrovice i Rudar iz Kostolca.

U derbiju juga, Čast i slava iz Pirota je nadigrala Osnovac sa 3:1 i za jedan meč bod ih prestigli na tabeli. Sada je Čast i slava treća, a Osnovac četvrti. Isti rezultat je zabeležen i u meču dve poslednje plasirane ekipe, Vidikovac iz Beograda je bio bolji od Šahmatnog kružoka iz Novog Sada. Time je Vidikovac osvojio i prve bodove.

Generalno nije ovo bio najbolji dan za naše reprezentativke. Četiri od pet (izuzev Teodore Injac) nastupaju za svoje klubove. U ovom kolu su Velikić, Gajčin i Erić poražene, a jedino je Tijana Mandura pobedila. Selektor reprezentacije Srbije Alisa Marić se nalazi u Senti gde uživo prati formu naših reprezentativki. Sigurno je da će se u narednih mesec dana do početka Prvenstva Evrope raditi na podizanju forme kako bi što spremnije dočekale ovo najvažnije ekipno takmičenje u 2023. godini.

Liga polako ulazi u završnicu i sasvim je sigurno da nas očekuju nova uzbuđenja. Sutra je na programu osmo kolo.

Sve partije sa lige prenose se uživo na nekoliko najvažnijih šahovskih servera.

Rezultati – Parovi – Tabelachess-results >>>
Osnovni sastavi ekipalink >>>
Raspored po kolimalink >>>
Partije (pgn)link >>>
Prenos partija uživoLichess >>>
Prenos partija uživoChess.com >>>
Prenos partija uživoChessBase >>>
Prenos partija uživoChess24 >>>

FOTO GALERIJA: