POČELO JE POJEDINAČNO PRVENSTVO EVROPE U VRNJAČKOJ BANJI

Povlačenjem prvog poteza od strane gospodina Zuraba Azmaiparašvilija, predsednika Evropske šahovske Unije (ECU) u prisustvu gospodina Dragana Lazića, predsednika Šahovskog saveza Srbije, danas su počele partije na Pojedinačnom prvenstvu Evrope u Vrnjačkoj Banji.

Bez obzira što je završen tek prvi dan takmičenja, na osnovu izjava učesnika, gostiju i zvaničnika svetskog i evropskog šaha, Šahovski savez Srbije je pokazao da je sposoban da organizuje najznačajnija svetska i evropska šahovska takmičenja na najvišem mogućem nivou. Oboreni su i rekordi po broju učesnika i federacija. 484 takmičara iz 40 evropskih federacija je granica koju će teško moći da dostignu budući organizatori. O snazi turnira govori podataka da učestvuje čak 130 velemajstora i 109 internacionalnih majstora, ukupno 373 nosioca jedne od FIDE šahovskih titula.

Iz Srbije učestvuje 97 šahista i šahistkinja, a najviše se očekuje od velemajstora Aleksandr Predkea, Aleksandra Inđića, Velimira Ivića. Na Prvenstvu učestvuju i sve članice ženske reprezentacije Srbije: Teodora Injac, Adela Velikić, Jovana Erić, Tijana Blagojević i Marina Gajčin. (Srbija link >>>)

Partija se igraju u hotelu Zepter i počinjue od 15 časova, a organizator je obezbedio direktan prenos za prvih 90 mečeva. PRENOS PARTIJA UŽIVO >>>

Rezultate i kompletnu statistiku možete pogledati ovde: Chess-results LINK >>>

Pratite turnir na našem sajtu: https://serbiachess.org/

Zvaničan sajt turnira: https://eicc2023.com/