Tuesday, March 21, 2023
NaslovnaSVE VESTIALEKSANDR PREDKE BRANI BOJE SRBIJE

ALEKSANDR PREDKE BRANI BOJE SRBIJE

Od danas, 3. marta 2023. godine, velemajstor Aleksandr Predke je novi član Šahovskog saveza Srbije!

Odluka da Šahovski savez Rusije promeni kontinent i iz Evrope predje u Aziju, ubrzala je proces prelaska velemajstora Predkea iz Rusije u Srbiju. Da je reč o nečemu veoma značajnom za razvoj srpskog šaha, prepoznala je i Vlada Republike Srbije koja je na jednoj od svojih nedavnih sednica dodelila državljanstvo Republike Srbije velemajstoru Predkeu.

Već duže vreme velemajstor Predke živi u Beogradu i redovan je učesnik turnira u Srbiji. U poslednjih godinu dana odigrao je tri najveća open turnira u Srbiji (Srbija Open, Paraćin Open i Memorijal Svetozara Gligorića – pobednik turnira), kao i dva najznačajnija brzopotezna turnira (Blic Gliga 100 i memorijal Mome Vučićevića).

Već prvog dana boravka na srpskoj rejting listi, velemajstor Predke je odigrao i prvu partiju i zabeležio prvu pobedu pod srpskom zastavom u prvom kolu Pojedinačnog prvenstva Evrope koje je danas počelo u Vrnjačkoj Banji.

Srpski šah je dobio veliko pojačanje i verujemo da ćemo se ubrzo radovati i velikim uspesima velemajstora Aleksandra Predkea i šahovske reprezentacije Srbije.

Šahovski savez Srbije i ovom prilikom želi da iskaže veliku zahvalnost i da poželi dobrodošlicu velemajstoru Aleksandru Predkeu u Srbiju i srpski šah!

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

POPULARNO

Recent Comments