Andrija Jorgić otvorio Vidovdanski turnir u šahu

Danas, 26. juna, održan je dvadeset i drugi Vidovdanski šahovski turnir u sportskoj hali u Zubinom potoku. Na turniru su učestvovali šahisti svih sedam klubova sa Kosova i Metohije, ali i pripadnici KFOR-a.

S obzirom na to da su pripadnici šahovskih klubova pretežno muškog pola, posebnu pažnju privukla je Marija Perović, članica šahovskog kluba Mokra Gora iz Zubinog potoka, koja je kao jedina šahistkinja na turniru dokazala svoje umeće u ovoj viteškoj igri.

Turnir je otvorio generalni sekretar šahovskog saveza Srbije, Andrija Jorgić, koji je tom prilikom poručio da je šah viteška igra koju igraju pripadnici svih nacija i poželeo je sreću svim učesnicima Vidovdanskog turnira. Simbolično, prvi potez koji je ujedno i označio početak turnira, povukao je upravo Jorgić, i to na prvoj tabli e4. Povlačenju ovog poteza pristustvali su predstavnik opštine Zubin potok, predsednik ŠS Kosova i Metohije Božović Boban, kao i generalni sekretar ŠS Kosova i Metohije Moma Adžić.

Pobednik Vidovdanskog turnira je Aleksandar Tot drugo mesto zauzeo je Milovanović Danilo, a treći je Bogosavljević Boban.

FOTO GALERIJA