SRBIJA ŠESTA NA SVETU! FIDE KRALJIČIN FESTIVAL JE ZAVRŠEN PROTEKLOG VIKENDA!

Proteklog vikenda su na platformi Tornelo odigrana pojedinačna (subota 25. jun) i ekipno finale (nedelja, 26. jun) na FIDE Kraljičinom Festivalu. Prethodnih nekoliko vikenda igrala su se kvalifikacija po kontinentima i po 12 najboljih šahistkinja i 12 najboljih ekipa našlo je svoje mesto u finalu. Preko 500 učesnika sa svih kontinenata je uzelo učešće na ovom on-lajn takmičenje.

Ekipa Srbije je nakon drugog mesta osvojenog u evropskim kvalifikacijama, u finalu osvojila šesto mesto sa 4 pobede, 4 nerešena rezultata i 3 poraza. Vredi pomenuti da je u poslednjem kolu Srbija odigrala 2:2 sa Amerikom koja je i pored tog nerešenog rezultata ostala prva na tabeli. Drugoplasirana ekipa je bila ekipa Kine koja je imala isto meč bodova ali jedan poen manje od amerikanki. Turkmenistan je bio treći.

Za ekipu Srbije su nastupile Suzana Maksimović (6,5/11), Milena Vujčić (8/11), Tatjana Vukosavljević (4/11) i Vera Vujović (7/11).

Tabela, rezulati, statistika: Link ka Chess-results.com >>>

Milena Vujičić i Vera Vujović su igrale finale i u pojedinačnoj konkurenciji. Milena je u grupi 1800-2000 osvojila 7. mesto sa 50% osvojenih poena (4,5/9). LINK >>>

Vera je finalni turnir završila kao osma, sa 5 iz 11. LINK >>>

Čestitke našim šahistkinjama!