13. Sednica UO ŠSS

Na 13. sednici UO Šahovskog saveza Srbije održanoj 26.10.2020, prvoj koju je vodio novoizabrani predsednik ŠSS Dragan Lazić, doneto je više važnih odluka.

Na predlog predsednika Lazića Andrija Jorgić je imenovan za generalnog sekretara a Obren Ćetković za potpredsednika UO ŠSS. Jorgić je imenovan na period od 6 meseci nakon čega će biti doneta odluka o njegovom daljem angažovanju.
Predsednik Saveza Dragan Lazić imenovan je za delegata ŠSS u svetskoj i evropskoj šahovskoj federaciji (FIDE i ECU).
Na sednici je razmatrana vrlo složena aktuelna finansijska i organizaciona situacija Saveza.

Usvojen je i prvi paket mera racionalizacije a članovi UO odrekli su se dnevnica i putnih troškova sve dok se finansijska situacija ŠSS ne popravi.

Iskazano je potpuno jedinstvo u delu potrebe formiranja sponzorskog pula kao i ozbiljnog aktiviranja svih resornih komisija i odbora Saveza.
Razmatrani su i izveštaji sudija kao i finansijski izveštaji sa održane prve ženske i prve muške lige Srbije i zatražena dopuna finansijskog izveštaja.

U narednih 7 dana predstoje veoma važni razgovori sa Ministarstvom omladine i sporta, kao i sa sponzorima i hotelima potencijalnim domaćinima ženskog i muškog seniorskog šampionata.
Zbog vrlo složene finansijske situacije još uvek je potpuno neizvesno održavanje ovih šampionata.