“AKADEMIJA DOSITEJ” ZLATNI, A NOVINE “ALO!” MEDIJSKI SPONZOR ŠSS

Beograd, 15. oktobar 2020.
 
Pulu sponzora Šahovskog saveza Srbije pristupila prva dva člana

Nepune tri nedelje po završetku Vanredne izborne Skupštine Šahovskog saveza Srbije, nacionalni šahovski savez dobio je i prve sponzore.

Na specijalno upriličenoj i dobro posećenoj konferenciji za medije, predsednik ŠSS Dragan Lazić potpisao je ugovor o Zlatnom sponzorstvu sa direktorom “Akademije Dositej” Zoranom Jovanovićem, dok je ugovor o medijskom sponzorstvu potpisao sa predstavnicom “svoje” kuće – direktorkom marketinga “ALO medija sistema” Ivanom Milenković.

Posle uvodne najave pomoćnika direktora “Akademije Dositej” Marije Kalinić, reč su uzeli i potpisnici ugovora. Zoran Jovanović istakao je da ovaj dan smatra velikim za obe kuće, ali i za šah u Srbiji i istakao uverenje da se otvara jedna lepa i korisna stranica saradnje između “Akademije Dositej” i Šahovskog saveza Srbije. Jovanović je naglasio da su se partneri dogovorili da u narednom periodu osmisle posebne programe redovnog obrazovanja, ali i kurseva iz raznih oblasti, gde će šahisti i šahovski radnici kao polaznici imati posebno povlaštene uslove.

Osvrćući se na slogan “Akademije Dositej” – “Kuća znanja”, predsednik ŠSS Dragan Lazić istakao je da danas simbolično ruku pružaju jedan drugom kuća znanja i kuća šaha i rekao da očekuje višetruku korist od te saradnje, posebno se zahvaljujući Zoranu Jovanoviću što je prihvatio da pomogne Šahovskom savezu Srbije u situaciji kada je pomoć dragocena.

Ugovor o medijskom sponzorstvu sa “Alo medija sistemom”, kojeg sačinjavaju dnevne novine i portal “ALO!”, pored uobičajenih klauzula o praćenju svih šahovskih dešavanja sa posebnim akcentom na akcije ŠSS, za savez donosi i jednu izuzetno važnu pomoć – preko dnevnih novina i najbrže rastućeg portala u Srbiji moći će da reklamira i članove svog sponzorskog pula u obimu značajne finansijske vrednosti. Na kraju konferencije Zoran Jovanović i Dragan Lazić simbolično su zajednički isekli i podelili gostima tortu sa simbolima dva nova partnera.