Predsednik i v.d. generalnog sekretara ŠSS prisustvovali Sajmu sporta

Beograd, 04. novembar 2020.
 
Susret predsednika ŠSS Dragana Lazića sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem

Šahovski savez Srbije i ove godine zauzeo je svoje mesto na tradicionalnom Sajmu sporta, koji je, zbog već poznatih okolnosti, održan na znatno skromniji način, na otvorenim terenima Zavoda za sport i medicinu sporta. Sajmu sporta su, u ime Šahovskog saveza Srbije, prisustvovali predsednik Dragan Lazić i v.d. generalnog sekretara Andrija Jorgić.

Ceremonijalnom delu ove manifestacije prisustvovali su i ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

Tokom trajanja manifestacije, predsednik Šahovskog sasveza Srbije Dragan Lazić imao je priliku i za susret sa ministrom Udovičićem. U srdačnom razgovoru, Udovičić je pokazao dobro poznavanje aktuelne situacije u nacionalnoj šahovskoj kući, a tom prilikom posebno je izrazio zabrinutost zbog višegodišnjeg nepostojanja jedinstva unutar ŠSS. Lazić je informisao Udovičića da su nagomilani finansijski problemi i relacije sa Ministarstvom sporta počele da se rešavaju, da su finansijski zaostaci iz 2018. godine već rešeni, a da očekuje da se to ubrzo desi i sa 2019. godinom. Obećao je da će učiniti sve kako bi narušeno jedinstvo i saradnja između svih činilaca srpskog šaha ponovo bili uspostavljeni. Na kraju razgovora, Udovičić je obećao punu pomoć i podršku budućim aktivnostima ŠSS .