U SENTI JE DANAS POČELA PRVA LIGA SRBIJE ZA ŽENE 2023

Svečanim otvaranje i povlačenjem prvog poteza danas je u hotelu Fantastico Exclusive u Senti počela Prva liga Srbije za žene 2023.

Takmičenje su otvorili predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić i pomoćnik pokrajinskog sekretara za sport Laslo Kormanoš. Oni su nakon uvodnog obraćanja učesnicima i gostima Prve lige simbolično povukli prve poteze u partiji između Eline Danielian (ŠK Crvena Zvezda) i osvajačice dve medalje na nedavno završenom prvenstvu Evrope za decu Vere Vujović (ŠK Vidikovac).

Predsednik ŠSS Dragan Lazić je u svom obraćanju posebnu pažnju posvetio najnovijim uspesima našeg šaha i šahista. Čestitao je šahistkinjama Crvene Zvezde osvojenu bronzanu medalju na nedavno završenom Kupu evropskih klubova, Adeli Velikić pojedinačnu medalju, kao i našim mladim nadama Veri Vujović, Tamari Janković i Luki Budisavljeviću na osvojenim medaljama na evropskim svetskim takmičenjima. Zaim je ukratko govorio o planovima za budućnost i učešću naše reprezentacije na Prvenstvu Evrope u Crnoj Gori, da bi se na kraju svog obraćanja zahvalio domaćinima, hotelu Fantastiko exclusive i poželeo svim učesnica uspešan turnir i dobre rezultate.

Svečano otvaranje je obogatio Žolt Der koji je na violini izveo muzičku kompoziju Bach-Air.

——————————–

Šahovski savez Srbije organizuje u hotelu Fantastiko Eksluziv u Senti, Prvu ligu Srbije za žene 2023. godinu u vremenu od 10-20. oktobar 2023. godine.

Sve partije sa lige prenose se uživo na nekoliko najvažnijih šahovskih servera.

Rezultati – Parovi – Tabelachess-results >>>
Osnovni sastavi ekipalink >>>
Raspored po kolimalink >>>
Partije (pgn)link >>>
Prenos partija uživoLichess >>>
Prenos partija uživoChess.com >>>
Prenos partija uživoChessBase >>>
Prenos partija uživoChess24 >>>

Raspis takmičenja u PDF formatu >>>

FOTO GALERIJA:

——————