CRVENA ZVEZDA DATA DRIVEN LAB SAMA NA VRHU TABELE

Posle četiri odigrana kola na Prvoj ligi Srbije za žene, na vrhu tabele se izdvojila Crvena Zvezda Data-Driven Lab čime polako ističe i kandidaturu za šampionsku titulu. Da će borba biti zanimljiva do poslednjeg kola najbolje govori podatak da se čak osam od ukupno dvanaest ekipa nalazi na rastojanju od jedne meč pobede.

U današnjem derbiju kola šahistkinje Crvene Zvezde su ubedljivo savladale Jugović iz Kaća rezultatom 3,5:0,5. U drugom derbiju kola aktuelni šampion RAD iz Beograda bio je bolji od Jelice PEP, takođe jednim od kandidata za visok plasman. Beograđanke su slavile minimalnim rezultatom 2,5:1,5. Zanimljivo je da je ovaj derbi rešen na prvoj tabli na kojoj su igrale dve šahistkinje iz Azerbejdžana, Ulvija Fatalijeva i Khjala Abdula.

Šahistkinje Sirmiuma iz Sremske Mitrovice nikako da udju u pobednički ritam. Ekipa koja je važila za jednog od favorita, zabeležila je i drugi poraz 1,5:2,5, ovoga puta od Osnovca iz Niša. Meč je odlučila pobede Sofije Pogorelski nad akutelnom šampionkom Srbije Marinom Gajčin. Uz dva nerešena rezultata i dva poraza može se reći da je ovo najneočekivaniji rezultat na ovogodišnjem izdanju Prve lige Srbije za žene.

U preostala tri meča zabeleženi su očekivani rezultati, Zlatar je bio bolji od Vidikovca, Rudar od Šahmatnog kružoka, a Čast i slava od Mladosti.

Sutra je na programu 5. kola, a partije počinju u standardnom terminu od 16 sati.

Sve partije sa lige prenose se uživo na nekoliko najvažnijih šahovskih servera.

Rezultati – Parovi – Tabelachess-results >>>
Osnovni sastavi ekipalink >>>
Raspored po kolimalink >>>
Partije (pgn)link >>>
Prenos partija uživoLichess >>>
Prenos partija uživoChess.com >>>
Prenos partija uživoChessBase >>>
Prenos partija uživoChess24 >>>

FOTO GALERIJA: