Telefonsko-elektronska sednica Upravnog odbora ŠSS Doneta Odluka o Prvoj ligi Srbije 2020

Na osnovu člana 40, tačka 5, a u vezi sa članom 14, tačka 1. i članom 41. stav 7, Statuta Šahovskog saveza Srbije, na elektronskoj sednici održanoj 3. avgusta 2020. godine, Upravni odbor ŠSS doneo je glasanjem (7 za) sledeću:
ODLUKU
1. Ukoliko do petka, 7. avgusta 2020. godine u 16 časova, ne budu usvojene mere Vlade Srbije o ublažavanju zabrane okupljanja u zatvorenom prostoru, koje su važeće na dan donošenja odluke, takmičenje u Prvoj ligi Srbije za muškarce i žene biće odloženo.
2. Takmičenje će biti odloženo na najkraće moguće vreme i biće raspisano odmah po ublažavanju mera navedenih u tački 1. ove Odluke, do nivoa kada je moguće tehnički organizovati oba takmičenja. Raspis takmičenja predviđaće da prvo kolo bude odigrano najkasnije 20 dana od dana donošenja odluke o ublažavanju mera.
3. Zbog mogućnosti da neki klub ima probleme tehničke prirode sa sastavom ekipe, za sve klubove članove Prve lige Srbije za muškarce i žene biće omogućen vanredni registracioni period, koji završava 7 dana pre početka takmičenja.
4. Zadužuje se predsedavajući Šahovskog saveza Srbije Saša Adamović za sprovođenje ove odluke. Odluku u celosti objaviti na internet stranici Šahovskog saveza Srbije, i o njoj obavestiti šahovske klubove – članove Prve lige Srbije za muškarce i žene.

Šahovski savez Srbije
Predsedavajući UO ŠSS
Saša Adamović, potpredsednik ŠSS