“SRBIJA OPEN 2023” – VUK DAMJANOVIĆ HILJADITI UČESNIK!

Pri kraju šestog dana, 3. međunarodni šahovski festival “Srbija open 2023” dobio je svog hiljaditog učesnika. Naime, zaključno sa četvrtim kvalifikacionim “blic” turnirom učešće je uzeo 941 učesnik i znalo se da će 59. prijavljeni učesnik za peti turnir, ujedno biti i hiljaditi na festivalu.

Tu sreću imao je Vuk Damjanović, inače pobednik prethodna dva brzopotezna turnira i na taj način postao dobitnik vaučera – poklona medijske kuće “Alo medija sistem”. Vuk će u društvu još jedne osobe moći da izabere ručak ili večeru u restoranu “Madera”.

Inače, posle petog turnira, poznata je lista finalista “blic” turnira, koji se igra u nedelju, 23. jula uveče i ta lista može se videti na linku.

U Masters sekciji završeno je 7 kolo, a borbe za glavne nagrade i norme za međunarodne titule, sve su neizvesnije. Među čelnim tablama bilo je mnogo rešenih partija, što znači da ovoga puta nema takmiziranja među favoritima. U vođstvu su dva od tri glavna favorita: Raunak Sadvani iz Indije sa 6,5 poena, ispred Kristobala Hernandeza iz Meksika sa 6 poena.

Najbolji plasman među igračima sa liste Srbije imaju velemajstori Mihail Brjakin i Suat Atalik sa po 5 poena.

Tabelu i rezultate Masters sekcije možete videti na linku.

U sekciji Izazivači odigrano je četvrto kolo, a sa maksimalnim brojem poena izdvojili su se velemajstor Danilo Milanović, Anton Jacenko i Stojan Stojanov. Tabelu možete videti na linku.

Festival se nastavlja ponoćnim turnirom u ubrzanom šahu, na kome će se učesnici boriti za nagradni fond u iznosu od 2.000 Evra.

Zvaničan web-sajt: https://serbiachessopen.com/

FOTO GALERIJA: