PRVA LIGA SRBIJE ZA ŽENE 2022: VAŽNE INFORMACIJE (osnovni sastavi, lekarski pregledi, pravila oblačenja)

OSNOVNI SASTAVI
Osnovne sastave svih klubova koji će nastupiti u Prvoj ligi Srbije za žene za 2022. godinu možete videti na sajtu chess-results: http://chess-results.com/tnr681680.aspx?lan=1
 
LEKARSKI PREGLEDI
U skladu sa Zakonom o sportu, sve šahistkinje koje budu nastupale, moraju da imaju lekarske preglede za 2022. godinu overene od strane licenciranog specijaliste medicine sporta. Ukoliko šahistkinje nemaju lekarske preglede pre dolaska na takmičenje, ŠS Srbije će obezbediti licenciranog specijalistu medicine sporta da izvrši preglede na licu mesta, u hotelu Stara Planina****, u nedelju 23. oktobra od 11-14 časova.
Cena pregleda biće 1000 dinara po osobi i plaća se u gotovini na licu mesta.
PRAVILA OBLAČENJA (DRESS CODE)
S obzirom na značaj takmičenja i želju rukovodstva ŠS Srbije da se podigne renome naših takmičenja, a samim tim i šahovska kultura u Srbiji, pravila oblačenja (Dress Code) će se striktno poštovati, pa vas molimo da o tome obavestite svoje igrače.
Za vreme trajanja kola u turnirsku salu nije dozvoljen dolazak u šortsevima, trenerkama (gornji i donji delovi, osim ukoliko su brednirani klupskim obeležjima), majicama na bratele, mini suknjama, papučama i klompama. Dozvoljene su jednobojne bermude (kratke pantalone) do kolena i sandale.