PRVA LIGA SRBIJE – 5. kolo: JUGOVIĆ SRUŠIO LIDERA. SLOVEN PRISTIŽE.

Lider Prve lige Srbije 2023, ekipa Naftagasa iz Elemira je porazom u petom kolu prekinula niz od četiri uzastopne pobede. Bolji su bili šahisti Jugovića iz Kaća, inače petostruki osvajači Kupa Svetozara Gligorića. Bez obzira na minimalan poraz 2,5:3,5 Naftagas je zadržao čelnu poziciju.

Prate ga Sloven sa bodom manje odnosno Požega 365.rs sa dva meč boda manje. Sloven iz Rume je rutinski došao do pobede protiv Crvene zvezde (4:2), dok je Požega 365.rs u derbiju petog kola sa aktuelnim šampionom, ekipom Zmaja, igrala nerešeno 3:3 i podelila po jedan meč bod. Bio je ovo četvrti nerešen rezultat za branioce titule! Ovaj meč je izazvao najveću pažnju šahovske javnosti ne samo zbog činjenice da su oba kluba pretendenti za prvo mesto, već i zbog činjenice da su na prvoj tabli igrala dva nova reprezentativca Srbije, Aleksej Sarana i Aleksandar Predke. Posle velike borbe, sklopljen je remi.

Rudar iz Kostolca je pretrpeo prvi poraz u susretu sa subotičkim Spartakom rezultatom 2,5:3,5, dok su u derbiju začelja između ekipa Mladosti iz Nove Pazove i Kraljice iz Petrovaradina slavili Novopazovčani.

Sve partije sa lige prenose se uživo na nekoliko najvažnijih šahovskih servera.
Rezultati – Parovi – Tabelachess-results >>>
Osnovni sastavi ekipalink >>>
Raspored po kolimalink >>>
Partije (pgn)link >>>
Prenos partija uživoLichess >>>
Prenos partija uživoChess.com >>>
Prenos partija uživoChessBase >>>
Prenos partija uživoChess24 >>>
FOTO GALERIJA 5. KOLA: