PRVA LIGA SRBIJE – 4. kolo: NAFTAGAS IZ ELEMIRA MAKSIMALAN

Dva meča 4. kola su završena očekivanim rezultatom. Lider na tabeli, Naftagas iz Elemira bio je maksimalan (6:0) u duelu sa sahistima Mladosti iz Nove Pazove i sa lakoćom došao i do četvrte pobede, dok je Novosadski ŠK bio takođe ubedljiv protiv komšija sa Petrovaradina, 5,5:0,5.

U ostala četiri meča bilo je velike neizvesnosti. Naročito je viđena velika borbenost u derbiju kola između Slovena i Zmaja. Meč je završan posle nešto više od šest i po sati igre što možda i predstavlja rekord lige. Partija između reprezentativaca dva Aleksandra Inđića i Pretkea trajala je 158 poteza (top i lovac protiv Inđićevog topa) i završana je remijem kao i sam meč (3:3).

U meču 365.rs Požega i Spartaka iz Subotice slavili su Požežani ali je veliko iznenađenje priredio Jure Skoberne pobedom protiv aktuelnog prvaka Evrope Alekseja Sarane.

Sigurna pobeda Jelice PEP iz Goračića protiv Crvena Zvezde Data-Drive Lab i borben remi Rudara i Jugovića su preostali rezultati više nego zanimljivog 4. kola.

Požežni imaju tri boda manje od vodećeg Naftagasa dok se na deobi trećeg mesta nalaze Sloven i Rudar koji imaju četiri boda zaostatka za vodećim.

Sve partije sa lige prenose se uživo na nekoliko najvažnijih šahovskih servera.
Rezultati – Parovi – Tabelachess-results >>>
Osnovni sastavi ekipalink >>>
Raspored po kolimalink >>>
Partije (pgn)link >>>
Prenos partija uživoLichess >>>
Prenos partija uživoChess.com >>>
Prenos partija uživoChessBase >>>
Prenos partija uživoChess24 >>>
FOTO GALERIJA 4. KOLA: