PRVA LIGA SRBIJE 2022: ZMAJ NA KORAK DO TITULE

Pretposlednje 10. kolo, Prve lige Srbije za 2022. godinu, donelo je uzbudljive borbe, ali i otklonilo mnoge dileme oko raspodele medalja i obezbeđivanja opstanka u elitnom društvu.

ŠK Zmaj iz Beograda (do skoro ŠK Politika) rutinski je pobedio poslednje plasiranu ekipu ŠK Grocka Restoran Vinogradi i zahvaljujući porazu ŠK Jelica PEP iz Goračića od ŠK Naftagas iz Elemira, došao na korak do cilja. Ukoliko u poslednjem kolu pobede oslabljeni, ali, obezbeđenim opstankom u ligi, zadovoljni ŠK Jugović, postaće po prvi put u svojoj istoriji ekipni prvaci Srbije.

ŠK Jelica PEP iz Goračića ima obezbeđeno drugo mesto i srebrnu medalju, dok mnogo veće šanse za bronzu ima ŠK 365.rs Požega od Novosadskog ŠK, koji je danas odigrao „samo“ 3:3 protiv ŠK Jugović iz Kaća.

Prošlogodišnji šampion, ŠK Sloven iz Rume izlgeda da je uspeo da pobegne iz opasne zone i obezbedi opstanak. Da bi se to i overilo, potrebna je minimalna pobeda u poslednjem kolu protiv najslabije ekipe iz Grocke, koje nije uspela da uknjiži niti jedan meč bod. Pravi presedan bi bio da se to dogodi u poslednjem kolu.

Zlata vrednu pobedu ostvario je novajlija u ligi, ŠK Bata Ćosić iz Opova, savladavši u direktnom meču za opstanak, ŠK Mladost iz Lučana.

U slučaju da ne dođe do abnormalno velikih iznenađenja ligu napuštaju, pored već otpisanih ŠK Grocka Restoran Vinogradi, ŠK Vladimirci i ŠK Mladost iz Lučana.

Tabela posle 10. kola:
https://chess-results.com/tnr672607.aspx?lan=1&art=0&turdet=YES

FOTO GALERIJA PRVE LIGE SRBIJE 2022 >>>

Pravilnik takmičenja u PDF formatu >>>

Raspis takmičenja u PDF formatu >>>

MUŠKARCI
Rezultati – Parovi – Tabelachess-results >>>
Osnovni sastavi ekipalink >>>
Raspored po kolimalink >>>
Partije (pgn)link >>>
Prenos partija uživoChess.com >>>
Prenos partija uživoChess24 >>>
Prenos partija uživoChessBase >>>
Prenos partija uživoLichess >>>