PRIPREME MUŠKE REPREZENTACIJE U VRNJAČKIM TERMAMA

Muška reprezentacija Srbije obavila je svoje pripreme za predstojeću Olimpijadu u Vrnjačkoj Banji u periodu 20-25. jun 2022. godine. Ovoga puta domaćin im je bio hotel “Vrnjačke Terme” koji će i biti i domaćin Prve lige Srbije 2022.

Selektor Miodrag Perunović okupio je sve članove reprezentacije Aleksandra Inđića, Velimira Ivića, Roberta Markuša, Ivana Ivaniševića i Miloša Perunovića. Kao i prošlog puta reprezentativski su vredno radili pripremajući se za najjače svetsko šahovsko takmičenje.

Pripreme je posetio i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić koji je još jednom dao punu podršku našim najboljim šahistima.

Selektor reprezentacije Miodrag Perunović prokomentarisao je rad na pripremama, planove i ciljeve u narednom perodu:

“Pripreme u hotelu “Vrnjačke terme” su prošle jako dobro i u odličnoj i pozitivnoj atmosferi. Pre svega, uslovi su bili odlični, momci radni i kao i prethodni put ovo je jako koristilo ekipi, što zbog priprema varijanti, ali mnogo važnije zbog atmosfere u ekipi koja je odlična. Sastav reprezentacije će biti sličan onom od proslog puta, dakle: Indjić, Ivić, Markuš, Ivanišević i Perunović. Markuš je sada na trećoj tabli, mada je dobar znak da se Ivanišević vraća u prepoznatljivu formu (pobedio na nekoliko uzastonih rapid turnira), ali neće nam biti lako jer u odnosu na Evropsko ekipno prvenstvo sada dolaze USA, Indija i još puno jakih timova. Medjutim, igraćemo u najjacem sastavu, pojedinci počinju da popravljaju formu, a u tome će im svakako pomoći i održane pripreme u Vrnjačkoj Banji, ali i jedan od najjačih svetskih turnira – Srbija Open koji za nekoliko dana počinje u Novom Sadu. Reprezentativci će biti u mogućnosti da odmere snage sa najjačim svetskim igračima. Nadamo se dobrom rezultatu u Novom Sadu i na Olimpijadi u Čenaju. Sada nas na isti obavezuje i dobra igra sa Evropskog prvenstva gde smo postigli istorijski rezultat…”