ONLAJN PRVENSTVO EVROPE ZA KADETE I JUNIORE – INFORMACIJE ZA TAKMIČARE IZ SRBIJE

Onlajn prvenstvo Evrope za kadete i juniore po standardnom tempu igre održaće se u periodu 15-21. oktobar 2021. godine. Organizator je Evropska šahovska Unija.

U pitanju je “hibrid” šahovski događaj, a učesnici će biti podeljeni u 14 kategorija – U8, U10, U12, U14, U16, U18 i U20, u kategoriji dečaka i devojčica. Srbiju će predstavljati 30 mladih šahista (lista učesnika iz Srbije >>>) koji će igrati sa sledećih lokacija:

  1. Beograd (19 igrača): Kompanija ALO (Kosovska 26, sprat III)
  2. Novi Sad (9 igrača): Prirodno-matematički fakultet, Univerzitet u Novom Sadu (Trg Dositeja Obradovića 3)
  3. Niš (2 igrača): Šahovsko udruženje “Školarac” (Trgovinsko-poslovni centar “Kalča”, sprat I, lamela B, lokal 42)

Organizator je predvideo da takmičari mogu proveriti svoje naloge i odigrati probne partije 12. i 13. oktobra između 18:00-19:00 sati. Organizatori će svim takmičarima poslati e-mejl sa neophodnim informacijama.

Šahovski savez Srbije će organizovati Tehnički sastanak 14. oktobra 2021. godine u 17:00 sati, na gore navedenim lokacijama. Dolazak nije obavezan ali je poželjan. Na sastanku će takmičari biti upoznati sa svim tehničkim detaljima Prvenstva, sa sistemom za igru – Tornelo, a ujedno će se obaviti proba internet veze, naloga za igru i dr. Takmičari koji su to naveli u prijavi treba da ponesu svoj laptop.

Više informacija o Prvenstvu možete pronaći na sledećem linku>>>