MAŠINSKI FAKULTET DOMAĆIN MLADIM ŠAHISTIMA U BEOGRADU

Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu ponovo će ugostiti šahiste! Umesto u prostorijama “Alo sistema” mladi šahisti iz Beograda igraće iz svečane sale Mašinskog fakulteta, mesta gde je uvek stacionirana univerzitetska ekipa prilikom odigravanja mečeva protiv studenata iz Dalasa. Inače, internet mečevi Beograda i Dalasa (Transatlantski kup Svetozara Gligorića) su poslužili kao osnova u organizaciji hibrid turnira FIDE i ECU.

Onlajn prvenstvo Evrope za kadete i juniore po standardnom tempu igre održaće se u periodu 15-21. oktobar 2021. godine. Organizator je Evropska šahovska Unija.

U pitanju je “hibrid” šahovski događaj, a učesnici će biti podeljeni u 14 kategorija – U8, U10, U12, U14, U16, U18 i U20, u kategoriji dečaka i devojčica. Srbiju će predstavljati 30 mladih šahista (lista učesnika iz Srbije >>>) koji će igrati sa sledećih lokacija:

  1. Beograd (19 igrača): Mašinski fakultet, Univerzitet u Beogradu (Svečana sala, Kraljice Marije 16, sprat I, sala 211)
  2. Novi Sad (9 igrača): Prirodno-matematički fakultet, Univerzitet u Novom Sadu (Trg Dositeja Obradovića 3)
  3. Niš (2 igrača): Šahovsko udruženje “Školarac” (Trgovinsko-poslovni centar “Kalča”, sprat I, lamela B, lokal 42)

Organizator je predvideo da takmičari mogu proveriti svoje naloge i odigrati probne partije 12. i 13. oktobra između 18:00-19:00 sati. Organizatori će svim takmičarima poslati e-mejl sa neophodnim informacijama.

Šahovski savez Srbije će organizovati Tehnički sastanak 14. oktobra 2021. godine u 17:00 sati, na gore navedenim lokacijama. Dolazak nije obavezan ali je poželjan. Na sastanku će takmičari biti upoznati sa svim tehničkim detaljima Prvenstva, sa sistemom za igru – Tornelo, a ujedno će se obaviti proba internet veze, naloga za igru i dr. Takmičari koji su to naveli u prijavi treba da ponesu svoj laptop.

Više informacija o Prvenstvu možete pronaći na sledećem linku>>>