BATUMI 2022: USPEŠNO PETO KOLO

Četvrto kolo Svetskog kadetskog prvenstva u Batumiju odigrali smo loše i osvojili samo jedan poen iz šest partija. Svi naši reprezentativci osim Miloša Pasule O08 su izgubili partije u kojima su imali nadmoćne pozicije ili su bili materijalno znatno jači.

Trema, strah, pritisci i očekivanja drugara iz Srbije koji su ih ispratili uz povike i želju da se vrate sa medaljama oko vrata doprineli su tome da naši, još uvek neiskusni takmičari na svetskoj sceni, odigraju slabije u trenucima kada se to nije očekivalo.

Miloš Pasula i Boško Stefanović imaju 50% poena.

Peto kolo počelo je pobedom Dunje Milojević G08 protiv Nemice, zatim je remizirao Mihajlo Miladinović O10 protiv sjajnog Rusa i time prebrodio malu krizu u koju je upao, ponovo nas je obradovao Miloš Pasula O08 koji je pobedio Indijca i sa 3 poena najbolji je naš igrač. Usledilo je remi Selene Mihailović Ž12 protiv devojčice iz Moldavije, a zatim pobeda Irine Rajlić Ž10 protiv domaće takmičarke. Jedini poraz petog kola je poraz Boška Stefanovića O12 protiv Moldavca. Peto kolo je najbolje do sada, jer smo osvojili 4/6.

Trenutno najboji naš takmičar je Miloš Pasula O08 sa tri pobede, zatim Irina Rajlić Ž10 sa 2,5 poena. Dunja Milojević G08, Boško Stefanović O12 i Selena Mihailović G12 imaju 2 poena, dok Mihajlo Miladinović ima 1,5 poen.

Na programu je šesto kolo, zatim dan pauze.

Srećno!

Zvaničan website: https://wccc2022.fide.com/

Rezultati Srbija: chess-results.comPiše:Doc. dr Marija Lukić

FOTO GALERIJA: