BATUMI 2022: DOBRA IGRA I PORED ZDRAVSTVENIH PROBLEMA

Šesto, sedmo i osmo kolo Svetskog prvenstva uz slobodan dan polovina naše reprezentacije provela je u jako lošem zdravstvenom stanju. Borba da se ipak odigra svako kolo, bila je jača od bolesti.

Miloš Pasula O08 celu noc je povraćao i uz bolove u stomaku otišao na šesto kolo. Ipak posle skoro dva sata igre pružio je protivniku ruku i predao partiju, nije mogao da izdrži… Usledilo je 15 sati sna nakon čega je Miloš fantastičnom igrom pobedio oba protivnika i trenutno je naš najuspešniji igrač sa 5 poena iz osam kola.

Mihajlo Miladinović O10 pobedio je dečaka iz Tunisa tokom šestog kola, dok je sedmo i osmo kolo igrao protiv Gruzijaca i nesrećno gubio. Mihajlo ima 2,5/8. 

Boško Stefanović O12 u šestom kolu izgubio je od Kineza koji igra za Kanadu, sedmo kolo remizirao je protiv dečaka iz Kazahstana i pored toga što se nije osećao dobro (za vreme partije povraćao, vratio se u salu i nastavio da igra). Osmo kolo sjajno je savladao takmičara iz Singapura pa trenutno ima 3,5/8.

Dunja Milojević G08 šesto kolo izgubila je od protivnice iz Kazahstana, sedmo kolo odličnom igrom brzo je pobedila, dok je osmo kolo u dalekoj pešačoj zavaršnici izgubila i sada ima 3/8.

Irina Rajlić G10 u šestom kolu preciznom igrom pobedila je Poljakinju, dok je u sedmom i osmom kolu izgubila od Kirgistanke i Uzbekistanke zbog upadanja u vremensku oskudicu i trenutno ima 3,5/8.

Selena Mihailović G12 u šestom kolu izgubila je od Grkinje, dok je u sedmom kolu remizirala protiv domaće takmičarke. Osmo kolo odigrala je slabije i pretrpela poraz od Kazahstanke. Selena trenutno ima 2,5/8.

Zdravstveni problemi pogodili su veliki broj takmičara na Svetskom prvenstvu u Batumiju, ali u različito vreme i taj ciklus još uvek traje. Nadamo se da je najgore prošlo, da ćemo svi biti zdravi do kraja turnira, jer slede veoma važna kola u kojima imamo priliku da popravimo rezultat i ostvarimo bolji plasman.

Srećno!

Zvaničan website: https://wccc2022.fide.com/

Rezultati Srbija: chess-results.com

Piše: Doc. dr Marija Lukić

FOTO GALERIJA: