VM SINIŠA DRAŽIĆ (50+) I IM BRANIMIR MAKSIMOVIĆ (65+) VETERANSKI PRVACI SRBIJE

Završeno je 2. pojaedinačno prvenstvo Srbije za veterane u sekcijama 50+ i 65+. Učestvovala su 34 takmičara, a među njima i jedna dama. Oni su se u lepom ambijentu Kafea “Borba” nadmetali za ukupan nagradni fond u iznosu od 240.000 dinara.

Konkurencija je bila jaka, jer je učestvovalo 5 velemajstora i 5 internacionalnih majstora, a uživo je prenošeno 8 partija (po 4 u svakoj sekciji) pa su ljubitelji šaha imali priliku da prate uzbudljive borbe.

U konkurenciji igrača sa navršenih 50 i više godina ubedljiv je bio novosadski velemajstor Siniša Dražić. Protivnicima je dozvolio samo jedan remi i titulu obezbedio znatno pre kraja. Srebrnu medalju osvojio je Jovan Radlovački, a treći je bio velemajstor Goran M. Todorović. Nekadašnji državni prvak Dejan Antić završio je kao četvrti. Nagrađena je i Irena Nestorović kao jedina šahistkinja.

Branimir Maksimović, internacionalni majstor iz Niša, trijumfovao je u konkurenciji igrača sa navršenih 65 i više godina. U prvim kolima je remitzirao sa najozbiljnijim protivnicima, a zatim beležio pobede. Drugi je bio velemajstor Vladimir Kostić, dok je treće mesto pripalo Milutinu Kostiću.

Na svečanom zatvaranju, u ime tehničkog organizatora, ŠS Beograda, pehare i medalje podelio je i takmičenje zatvorio direktor turnira Andrija Jorgić.

REZULTATI I TABELE >>>

 
PRENOS PARTIJA UŽIVO >>>
 
FOTO GALERIJA: