VETERANSKO PRVENSTVO SRBIJE 2022 – FAVORITI OPRAVDALI OČEKIVANJA

U Domu učenika u Vladimircima, od 8-11. septembra, održano je Pojedinačno prvenstvo Srbije za veterane. Ovo novo takmičenje u kalendaru Šahovskog saveza Srbije organizovano je uz pomoć Opštine Vladimirci a u tehničkoj organizaciji ŠK Vladimirci.
U ime Opštine Vladimirci, na otvaranju takmičenja sve prisutne je pozdravio predsednik Skupštine opštine Vladimirci Rade Kovačević.
Učešće je uzelo ukupno 18 igrača, koji su, u zavisnosti od godine rođenja, igrali u dva kategorije: 50+ i 65+.
Prvi favoriti po rejtingu su opravdali uloge favorita i ubedljivo osvojili prva mesta u svojim kategorijama.
U kategoriji 50+ nastupilo je 8 mlađih veterana i igrano je 7 kola po Bergerovom sistemu. Prvi favorit i jedini velemajstor na turniru Suat Atalik ubedljivo je trijumfovao sa 6,5 poena. Od 2-4. mesta našla su se tri igrača sa po 4 poena, pa su međusobni rezultati odlučili da srebrnu medalju ponese Siniša Andrić, a bronzanu Velimir Petrušić.
Neizvesnija borba viđena je u kategoriji 65+ gde je nastupilo 10 igrača i igralo se 7 kola po švajcarskom sistemu. Prvi favorit u ovoj kategoriji IM Zoran Novoselski sakupio je 5,5 poena i sa poenom prednosti poneo pobednički pehar. I u ovoj grupi su dodatni kriterijumi odlučivali oko medalje, pa je srebro osvojio Dragan B. Popadić, a bronzu IM Slaviša Perić, obojica sa po 4,5 poena.
Na zatvaranju turnira nagrade najboljima uručili su Andrija Jorgić, Generalni sekretar ŠS Srbije, Rade Kovačević, predsednik Skupštine opštine Vladimirci i Miroslav Jeremić, lokalni privrednik koji je donirao prve nagrade u obe konkurencije.
Sudije takmičenja, IA Novica Arsić, glavni sudija i IA Velibor Ćirjanić, zamenik glavnog sudije obavili su svoj posao bez ikakvih problema. Direktora prvenstva bio je FM Sava Živković, koji se potrudio da se svi takmičari osećaju prijatno u Vladimircima.
FOTO GALERIJA: