TRI FINALA ZA SRBIJU NA FIDE ONLAJN KRALJIČINOM FESTIVALU 2022

Danas je u Šahovski savez Srbije stigla zvanična potvrda od FIDE da su se Milena Vujčić i Vera Vujović, kao i ekipa Srbije plasirali u finala Onlajn Kraljičinog festivala (FIDE Queens Festival).

Kvalifikacioni turniri za Evropu su se održali proteklog vikenda ali tek nakon provera Fer-plej komisije i organizatora, koji inače traju tri-četiri dana, sa sigurnošću možemo potvrditi učešće Srbije u tri finala.

Milena Vujčić je u kategoriji igračica sa rejtingom 1800-2000 bila dominantna i osvojila 10,5 poena od mogućih 11, ostavivši drugoplasiranu takmičarku sa dva poena manje. Odličnu igru je pružila mlada Vera Vujović koja je osvojila drugo mesto u grupi ispod 1600 rejting poena. Milena i Vera će u subotu nastupiti u finalu koje se igra po Berger sistemu u 11 kola. Svaku finalnu grupu će sačinjavati po 12 takmičarki koje su to pravo stekle kroz kvalifikacije, po 3 iz Evrope, Azije, Afrike i Amerike.

Treće finale je izborila i ekipa Srbije koja je nastupila u sastavu: Suzana Maksimović (preko 2000), Milena Vujčić (1800-2000), Tatjana Vukosavljević (1600-1800) i Vera Vujović (ispod 1600). One su u kvalifkiacijama zauzele drugo mesto iza Azerbejdžana, a ispred Engleske.

Pojedinačna finala se igraju u subotu, 25. juna, a ekipno u nedelju, 26. juna 2022. godine na šahovskoj platformi Tornelo. Organizator festivala je FIDE i Komisija za ženski šah.

Rezultati kvalifikacija za Evropu na chess-results:
Kategorija AKategorija BKategorija CKategorija D

Pojedinačno finale: Kategorija BKategorija D

Ekipno finale >>>

Šahovski savez Srbije čestita veliki uspeh našim šahistikinjama!