ŠSS PODRŽAO KANDIDATURU ARKADIJA DVORKOVIČA ZA PREDSEDNIKA FIDE

Šahovski savez Srbije obaveštava šahovsku javnost da je poslao zvaničnu podršku kandidaturi aktuelnog predsednika FIDE Arkadija Dvorkoviča za novi četvorogodišnji mandat.

Samim tim podržava se i tim koji je predložio gospodin Dvorkovič:
– Višvanatan Anand, zamenik predsednika
– Žu Čen, blagajnik
– Joran Aulin-Jansson, podpredsednik
– Mahir Mamedov, podpredsednik

Šahovski savez Srbije smatra da je FIDE na čelu sa gospodinom Dvorkovičem u protekle četiri godine unapredila svetsku šahovsku organizaciju i položaj šaha u svetu. Uspešno je popularisala drevnu igru u svim oblastima društvenog života, uspela je da stabilizuje finansijsku situaciju, da u otežanim uslovima održi sistem takmičenja i da organizuje sva najbitnija takmičenja, da napravi gigantske korake u razvoju on-lajn šaha itd. Sve ove aktivnosti su se jako osetile i u Srbiji. FIDE je uspostavila odličnu saradnju sa Šahovskim savezom Srbije i povraćeno je davno poljuljano poverenje. U prilog ovome govori i dodela organizacije prestižnog Gran-pri turnira Srbiji i Beogradu, pomoć u realizaciji nekoliko projekata i bolji tretman naših šahista u svetskim okvirima.

Predsednik ŠSS Dragan Lazić je izjavio: “Stabilizacija Šahovskog saveza Srbije u poslednje dve godine otvoreno i iskreno je podržana od gospodina Dvorkoviča i FIDE. Sa pravom očekujemo značajno unapređenje saradnje u godinama pred nama. Ubeđen sam da je izbor Arkadija Dvorkoviča za predsednika FIDE najbolje rešenje za svetski šah.”

Šahovski savez Srbije podržava razvojni put FIDE koji je započeo dolaskom Arkadija Dvrokoviča na njeno čelo i smatra da će zajedno sa FIDE i srpski šah ići uzlaznom putanjom.