SOLUN – EYTCC2022: DRUGO KOLO – 3,5:0,5 PROTIV AUSTRIJE! PRIPREME ZA NEMAČKU SU U TOKU!

Ponovili su naši juniori sigurnu igru i u drugom kolu Ekipnog prvenstva Evrope za juniore 2022. Ovoga puta savladana je ekipa Austrije istim rezultatom kao Engleska u prvom kolu – 3,5:0,5!

Pobedu u meču najavio je Andrija Ljepić, najmlađi član ekipe, koji je svoju partiju krunisao lepom matnom slikom. Filingrantsku završnicu je odigrao Luka Budisavljević, prva tabla našeg tima. Ni promil šanse nije ostavio svom protivniku. Preostale dve partije su bile veoma borbene ali su naši pokazali kako individualnu, tako i timsku snagu. Pobeda Ivanovića i remi Tadića bili su dovoljni za sigurnu i kasnije može biti veoma važno – visoku pobedu!

Nisu naši juniori bili na visini zadataka samo u šahovskoj areni. Pokazali su da je Srbija zemlja vaterpola pa je prepodnevni trening u bazenu kao epilog imao vaterpolo meč protiv Izraela. Pobednik ni jednog trenutka nije dolazio u pitanja ni u ovoj disciplini. Pobeda naših “šahovskih delfina” sigurno je uticala i na samopouzdanje u popodnevnom šahovskom meču.

Sutra će juniorska reprezentacija Srbije igrati protiv drugog tima Nemačke. Pripreme su već uveliko u toku… Ima tu i sklekova… Selektor Jovan Todorović nesebično prenosi svoje znanje našim nadama i priprema ih za veoma važan duel u trećem kolu. S obzirom da se igra samo sedam kola, svi mečevi su mečevi za medalju!

Kako je izgledao drugi takmičarski dan možete pogledati u foto galeriji.


Zvaničan sajt Prvenstva: https://thessaloniki2022.europechess.org/events/

Lista učesnika, rezultati, tabela (Grupa dečaci do 18): chess-results >>>

Prenos partija uživo: chess24.com >>>


FOTO GALERIJA