Monday, March 27, 2023
NaslovnaSVE VESTIPredsednik FIDE uručio sertifikate tamičarima iz Srbije koji su učestvovali na 2....

Predsednik FIDE uručio sertifikate tamičarima iz Srbije koji su učestvovali na 2. Onlajn prvenstvu sveta u šahu za lica lišena slobode

Predsednik Svetske šahovske federacije (FIDE) Arkadij Dvorkovič posetio je u četvratk, 20. oktobra 2022. godine Kazneno-popravni dom u Beogradu (Padinska skela) i uručio sertifikate štićenicima Vaspitno-popravnog doma u Kruševcu koji su osvojili prvo mesto, kao i osuđenicama Kazneno-popravnog zavoda za žene (Požarevac) za osvojeno drugo mesto na Svetskom prvenstvu u šahu za lica lišena slobode.

U ime osvajača medalja, sertifikate  su primili Dragana Bogicevic, načelnik službe za tretman u VPD u Kruševcu i Ivana Cvetanović, vaspitač iz zenskog zatvora u Požarevcu.

Sertifikate za učešće su dobili i svi članovi preostale dve ekipe iz Srbije: Kazneno-popravni Zavod u Požarevcu (Zabela) i u Beogradu (Padinska skela).

U svom obraćanju gospodin Dvorkovič se zahvalio svim takmičarima i organizatorima iz Srbije, čestitao odlične rezultate i napomenuo da je Srbija sa dve osvojene medalje (zlatna i srebrna) najuspešnija država na 2. Onlajn prvenstvu sveta u šahu za lica lišena slobode. Poželeo je takmičarima da im šah pomogne u prevazilaženju trenutne situacije, a i kasnije u životu, da nastave dalje da izučavaju šahovsku igru, a osoblju da imaju razumevanja za njihove potrebe.

Šahovski savez Srbije će u narednom periodu još više posvetiti pažnju projektu „Šahom do slobode“ i zajedno sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija krenuti u pripremu za naredna šahovska takmičenja.

Predsednik je odigrao i šahovsku partiju protiv jednog od članova mlade ekipe Srbije, a najavljeno je i novo druženje sledeće godine.

Odličan domaćin skupa je bio KPZ Padinska skela na čelu sa upravnikom Vladimir Bukvić i načelnikom službe za tretman Sašom Popovićem.

—————-

Veče pre posete KPZ u Padinskoj skeli, Šahovski savez Srbije je organizovao fudbalsku utakmicu u nacionalnoj kući fudbala u Staroj Pazovi. Po drugi put je Opština Stara Pazova bila domaćin šahistima-fudbalerima.

Pre šest meseci, tokom trajanja FIDE Gran-pri turnira, održana je fudbalska utakmica FIDE i veterana Crvene Zvezde. Sada je FIDE, predvođena predsednikom Dvorkovičem, igrala protiv šahista iz Srbije.

Pored fudbalske utakmice, prisutni su imali priliku da obiđu ovaj prelepi sportski centar, a predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić su uručili fudbalske dresove Srbije i Crvene zvezde predsedniku FIDE Arkadiju Dvorkoviču.

FOTO GALERIJA:

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

POPULARNO

Recent Comments