POJEDINAČNO PRVENSTVO EVROPE 2023 – Na pola turnira Korobov i Kourkoulos-Arditis vodeći

Nakon 6. dana takmičenja na Pojedinačnom prvenstvu Evrope u šahu za 2023. godinu na tronu se izdvojili takmičari iz Ukrajine velemajstor Anton Korobov i grčki intermajstor Kourkoulos-Arditis sa po 5.5 poena iz 6 odigranih partija. Internacionalni dan žena, 8. Mart, Aleksandra Goryachkina ulepšala je pobedom i trenutno je vodeća dama turnira.

Pre početka 6. kola predsednik ECU (Evropska šahovska Federacija) Zurab Azmaiparašvili poželeo je damama da im svaki dan bude kao njihov praznik, a čestitke za rođendan upućene su i glavnom sudiji ovog turnira IA Tomasu Delegi. Šahovski deo otpočeo je u 15h i kao i svakoga dana protiče u najboljem redu i žestokim borbama na 64 polja.

Rezultate i statistiku možete videti na: http://chess-results.com/fed.aspx?lan=1&fed=ECX#google_vignette

Naši predstavik Aleksandr Predke remizirao je danas na visokoj 6. tabli, što ga je dovelo na 20. mesto, i trenutno je naš najuspešniji takmičar sa ukupno 4.5 poena. Isto toliko današnjom pobedom je ostvario i Aleksandar Inđić, kao i Milan Zajić koji teže vrhu tabele. Naše dve, trenutno najuspešnije dame su Teodora Injac (3.5 poena) i Marina Gajčin (3.5 poena), one su uspele ostvariti remi protiv jakih protivnika. Injac je podelila bod sa velemajstorom Mchedlishvili Mikheilom iz Gruzije, dok je Gajčin upisala pola boda protiv FM Samadov Readom iz Azerbejdzana. Želimo sreću našim igračima u predstojećim mečevima!

Podsetimo, Vrnjačka Banja I hotel Zepter ugostili su skoro 500 takmičara iz 40 šahovskih federacija, a uslovi za igru organizovani od strane Šahovskog saveza Srbije su nadmašili očekivanja. Sudijski tim tvrdi da do sada nisu imali žalbi niti incidenata tokom dosadašnjeg dela prvenstva, organizatori će učiniti sve da ista atmosfera ostane do samog kraja turnira.

Takmičenje se igra do ponedeljka, 13.3. u Kongresnom centru hotela Zepter u Vrnjačkoj Banji. Partije kreću svaki dan od 15h, a organizator je obezbedio direktan prenos za prvih 90 mečeva. PRENOS PARTIJA UŽIVO >>>

Rezultate i kompletnu statistiku možete pogledati ovde: Chess-results LINK >>>

Zvaničan sajt turnira: https://eicc2023.com/