Pojedinačni Šampionati Srbije u Vrnjačkoj Banji, Stara planina baza seniorskih selekcija Srbije

Beograd, 9. novembar 2020.
 
Odluke Upravnog odbora Šahovskog saveza Srbije

Na elektronskoj sednici održanoj 9.novembra 2020.godine članovi Upravnog odbora Šahovskog saveza Srbije doneli su odluku da se pojedinačni šampionati Srbije za muškarce i žene održe u hotelu “Fontana” u Vrnjačkoj Banji od 7-13. decembra. Igraće se u 9 kola za 7 dana.

Predsednik ŠSS Dragan Lazić potpisaće sa hotelom “Fontana” ugovor o partnerstvu, koji pored sponzorskog dela za smeštaj učesnika i službenih lica šampionata, podrazumeva i zajedničku organizaciju Prve lige Srbije za muškarce i žene 2021. godine.

Ovim sporazumom hotel “Fontana” se, nepune dve godine posle renoviranja i značajnog unapređenja kvaliteta i obima svoje ponude, na velika vrata vraća u svet šaha, u kome je bio decenijama unazad.

Upravni odbor se saglasio da predsednik ŠSS potpiše i ugovor o partnerstvu sa rizortom “Stara planina”, koji će, prema odredbama sporazuma, biti baza za pripreme seniorskih reprezentacija Srbije. Time se počinje ostvarivati deo programa predsednika Lazića u kome nacionalne selekcije imaju vodeći značaj u aktivnostima ŠSS. Kao što je poznato, sledeće, 2021. godine, pored ranije planiranog Ekipnog prvenstva Evrope u Sloveniji, treba da se održi i odložena Šahovska olimpijada u Rusiji.

Posebnom odlukom, predsednik ŠSS Dragan Lazić za specijalnog savetnika za međunarodnu saradnju i sponzorski pul imenovao je uglednog privrednika Marijana Stričevića.

Na fotografiji: šampioni Srbije iz 2019. Ivan Ivanišević i Teodora Injac