ODRŽANA KOMEMORATIVNA SEDNICA POVODOM SMRTI VELEMAJSTORA BORE IVKOVA

Danas je u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda, u prisustvu porodice, predstavnika Šahovskog saveza Srbije i brojnih prijatelja i poštovalaca, održana komemorativna sednica povodom smrti proslavljenog srpskog velemajstora Borislava Bore Ivkova.

Prisutnima se prvo obratio velemajstor Aleksandar Matanović koji je podsetio na najznačajnije trenutke karijere dugogodišnjeg saigrača iz državne reprezentacije, a ujedno i rivala na brojnim šahovskim turnirima.

Nakon toga je pročitano pismo velemajstora Ljubomira Ljubojevića koje je on dostavio Šahovskom savezu Srbije. Velemajstor Stefan Đurić, član Šahovskog kluba “Crvena zvezda” govorio je o velemajstoru Ivkovu koji je u najslavnijim godinama svoje karijere nastupao za taj klub.

U ime Šahovskog saveza Srbije od velemajstora Ivkova se oprostio predsednik Dragan Lazić koji je istakao sjajnu igračku i selektorsku karijeru proslavljenog velemajstora i njegov značaj na razvoj srpskog šaha.

Prikazan je i kraći film sa biografskim podacima velemajstora Ivkova pripremljen od novinara Miroslava Nešića koji je i vodio program komemorativne sednice.

Sahrana će se obaviti sutra u 14:30 sati na Novom groblju u Beogradu, a velemajstor Borislav Ivkov će biti sahranjen u Aleji zaslužnih gradjana.

FOTO GALERIJA: