Monday, March 27, 2023
NaslovnaSVE VESTIODLUKE SA 25. SEDNICE UPRAVNOG ODBORA ŠSS

ODLUKE SA 25. SEDNICE UPRAVNOG ODBORA ŠSS

Upravni odbor Šahovskog saveza Srbije u novom sazivu održao je 15. decembra 2021. godine svoju 25. sednicu. Sednica je održana u prostorijama ŠSS u Nušićevoj ulici, a pored članova UO (sa izuzetkom opravdano odsutnog Aleksandra Kurćubića) prisustvovali i generalni sekretar Andrija Jorgić, savetnici predsednika ŠSS (Marijan Stričević, Nebojša Baralić i Saša Jevtić), kao i predsednici i sekretari svih teritorijalnih šahovskih saveza (Lidija Vučković, Zoran Bilbija, Zoran Stanimirović, Dragan Kotevski i Danko Bokan).
Predsednik ŠSS Dragan Lazić podneo je izveštaj o radu između dve sednice, a posle toga razmatrane su mnoge važne teme iz delokruga rada Upravnog odbora i donete sledeće odluke:
– Na pedlog ŠSCS, na mesto potpredsednika ŠSS je izabran Aleksandar Kurćubić, umesto Obrena Ćetkovića;
– Usvojeni su izveštaji sa takmičenja koje je Savez organizovao: Kup Svetozara Gligorića 2021, Srbija open 2021, Omladinsko prvenstvo Srbije 2021, Milenium Tim Prva liga Srbije 2021, Hibridno prvenstvo Evrope za kadete i juniore 2021;
– Usvojeni su izveštaji selektora sa Ekipnog prvenstva Evrope održanog u Sloveniji;
– Potvrđena je odluka predsednika o visinama naknada i premija članovima seniroske reprezentacije;
– Usvojena je odluka o naknadama iz delokruga rada rejting administratora;
– Usvojena je odluka o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u ŠSS;
– Usvojena je odluka o razrešenju i imenovanju novih članova Komisija ŠSS;
– Usvojena je odluka o formiranju Komisije za nagrade i priznanja ŠSS;
– Uz manje korekcije usvojen je Kalendar takmičenja ŠSS za 2022 godinu;
– Usvojen je Pravilnik o pravilima i postupanju u oblasti registracije i rejtingovanja turnira, međunarodnih titula i licenci.
Razmatranje preostala tri predložena Pravilnika o takmičenjima, sudijama i o registraciji odloženo je za narednu Sednicu Upravnog odbora. U periodu do naredne Sednice teritorijalni šahovski savezi će usaglasiti svoje stavove i poslati svoja mišljenja na predložene Pravilnike.
Veoma značajna tačka dnevnog reda je bila razmatranje aktuelne situacije po pitanju regularnosti turnira u Srbiji i usvajanje mera u ovoj oblasti. Ovo je veoma značajna tema sa aspekta ugleda srpskog šaha u svetskim okvirima koji je ozbiljno narušen jer FIDE sumnja u regularnost nekoliko turnira za osvajanje titula organizovanih u proteklom periodu. Šahovski savez Srbije će formirati Komisiju koja će se baviti regularnošću organizacije takmičenja i uskoro će se uvesti sistem nacionalnih licenci za šahovske organizatore.
Naredna Sednica će se najverovatnije održati krajem januara 2022. godine.
FOTO GALERIJA

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

POPULARNO

Recent Comments