NA “MASTERSU” NEIZVESNOST OD POČETKA, PRANEŠU PRVI “BLIC”

Drugi dan 3. međunarodnog letnjeg festivala “Srbija opeb 2023”, u pravom smislu pokazao je značenje reči “festival”. Odigrano je drugo kolo u masters sekciji, po dva kola u sekcijama amatera i početnika, a održan je i prvi turnir u brzopoteznom šahu sa 94 učesnika.

Zahvaljujući sistemu akcelerovanog parovanja, koji se prvi put primenjuje u Srbiji, već u drugom kolu “Masters” sekcije, viđene su mnoge interesantne parije. Naime, pomenuti sistem parovanja poznat je po tome, što se favoriti značajno ranije počnu susretati, u odnosu na klasičan sistem.

Glavni favoriti po rejtingu Čigajev, Henrikez i Brjakin zabeležili su maksimalan učinak, a od igrača iz Srbije to je uspelo velemajstoru Brjakinu, mladom Vuku Đorđeviću, ali i reprezentativki Jovani Erić.

“Gran-pri” serija blic turnira startovala je izuzetnim odzivom – 94 takmičara iz 18 zemanja, a među njima 10 velemajstora, uključujući i neke od vodećih domaćih velemajstora. Pobedio je 16-godišnji velemajstor Praneš iz Indije, a uz njega u finale su se plasirali i Bojan Maksimović, Mihail Brjakin, Siniša dražić i Luka Budisavljević.

Zvaničan web-sajt: https://serbiachessopen.com/

FOTO GALERIJA: