INJAC I IVIĆ PO 3,5/4! VODE ADHIBAN I CAN EMRE!

Velike borbe se vode u Master Centru u Novom Sadu na drugom Srbija openu 2022. Činjenica je da visoka spoljna temperatura od blizu 40 stepeni Celzijusa ne utiče na smanjenje borbenosti šahista. Četvrto kolo je prošlo bez salonskih remija, sa dosta odlučenih partija što raduje organizatore i publiku.

Samo dva igrača u Masters grupi imaju maksimalan učinak od 4 poena: Adhiban (2616) iz Indije i Can Emre (2599) iz Turske. Kako švajarski sistem diriguje, sutra će njih dvojica igrati jedan protiv drugog.

Grupa sa 3,5 poena broji 11 takmičara, od čega su dvoje iz Srbije: Velimir Ivić i Teodora Injac. Teodora je danas pobedila još jednog velemajstora, engleza Hauarda i time pokazala da se nalazi u odličnoj formi (performans 2778). Sutra je očekuje više nego zanimljiva partija protiv velemajstora Sanal Vahapa! :) Velimir Ivić je opravdao ulogu favorita u svim dosadašnjim partijama i čini se da je loš nastup u Šarži zaboravljen.

U grupi sa 3 poena imamo pet šahista: Budisavljević, Miloš Perunović, Miodrag Perunović, Ivan Ivanišević i najveće prijatno iznenađenje turnira Petar Spasić (performans 2636). Prva tri nosioca Predke, Sarana i Demčenko se takođe nalaze u grupi igrača sa 3 poena i očigledno je da nas prave borbe tek očekuju.

Ništa manje nije zanimljivo ni u Amaterskoj grupi. Pet igrača imaju maksimalan učinak, a naši najuspešniji se nalaze u grupi sa pola poena manje od vodećih. Bakvić, Stanojević, Pantelić i Kostić uz makedonca Petreskog čine grupu igrača sa 3,5 poena.

Sutra od 16 časova je na programu 4. kolo turnira.


Zvanični veb-sajt turnira: https://serbiachessopen.com/index.php/en/

LISTA UČESNIKA (chess-results.com): MASTER – AMATERSKI


Uzbuđenja nas čekaju i sutra od 16h, pratite mečeve uživo na sledećim linkovima:

https://live.chessbase.com/en/watch/2nd-Serbia-Open-Masters-2022/

https://live.followchess.com/#!serbia-open-masters-2022

https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/serbia-chess-open-2022-masters/1/1/1

https://www.chess.com/events/2022-serbia-chess-open

https://lichess.org/broadcast/serbian-open-2022-masters/round-1/Oh7R8Qaa


FOTO GALERIJA: