FIDE Grand Prix – KRATAK PREDAH U KUĆI FUDBALA

16 učesnika FIDE Grand Prix turnira u Beogradu danas su imali priliku da uživaju u lepom vremenu tokom slobodnog dana, i bar na kratko odmore od borbi na 64 polja. Turnir se nastavlja sutra sa petim kolom, koje će početi u 15:00 časova.

Neki igrači iskoristili su dan da prošetaju Beogradom, drugi da se pripreme za sutrašnje partije i foto-finiš grupne faze turnira, dok su se Shankland Sam i Maxime Vachier-Lagrave priključili organizatorima turnira i zvaničnicima FIDE u obilasku Nacionalne kuće fudbala u Staroj Pazovi.
Potpredsednik FIDE Lukasz Turlej i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić uručili su poklone sponzorima turnira. Potom se pokazalo da ni slobodan nije mogao proći bez šahovskih partija, pa su predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić, Shankland Sam, Maxime Vachier-Lagrave, naš reprezentativac Aleksandar Inđić i gosti kuće fudbala iskoristili priliku da odmere snage u blicu.
Slobodan dan obeležio je revijalni fudbalski meč u kojem su se igrači i organizatori FIDE Grand Prija suprotstavili fudbalskim veteranima Crvene Zvezde. Utakmica je završena rezultatom 4-4 pošto su veterani Crvene Zvezde pristali da uđu u “FIDE tim” kako bi snage bile uravnotežene.
FOTO GALERIJA: