CRVENA ZVEZDA SLAVILA U DERBIJU DVE VODEĆE EKIPE

Šesto kolo Prve lige Srbije za žene 2023 obeležio je derbi do sada dve vodeće ekipe, Crvene Zvezde Data-Drive Lab i Osnovca iz Niša. Beograđanke su opravdale ulogu favorita i sigurnom igre došle do nove pobede (3:1) koja im je donela i do sada najveću prednost na tabeli. Trenutno je Crvena Zvezda prva sa 16 meč bodova, a prošlogodišnji šampion RAD iz Beograda ima 13.

Šahistkinje RAD-a su identičnim rezultatom, sa 3:1 slavile protiv Rudara iz Kostolca u još jednom od derbija timova iz vrha tabele.

Izgleda da je ekipa Sirmiuma iz Sremske Mitrovice ušla u pobednički ritam. Druga uzastopna pobeda, ovoga puta nad Zlatarom iz Nove Varoši, dovodi ih u sredinu tabele i daje nadu da se ekipa u kojoj se nalaze čak tri reprezentativke Srbije može boriti za medalju.

Jugović i Jelica PEP su podelili podove posle 2:2, a Šahmatni kružok i Vidikovac su zabeležili po još jedan poraz čime su ispustili i poslednju šansu u opstanak. Šahmatni kružok je izgubio od Čast i slave sa 0:4, a Vidikovac od Mladosti iz Lučana sa 1:3.

Danas su Ligu posetili i velemajstor Alisa Marić, selektor ženske reprezentacije Srbije i internacionalni majstor Zoran Arsović, trener reprezentacije kako bi se i na licu mesta uverili u formu reprezentativki. Obe reprezentativne selekcije uskoro očekuje učešće na Ekipnom prvenstvu Evrope u šahu koje će se održati u Budvi-Bečićima u periodu 10-21. novembar 2023. godine.

Sutra je na programu sedno kolo.

Sve partije sa lige prenose se uživo na nekoliko najvažnijih šahovskih servera.

Rezultati – Parovi – Tabelachess-results >>>
Osnovni sastavi ekipalink >>>
Raspored po kolimalink >>>
Partije (pgn)link >>>
Prenos partija uživoLichess >>>
Prenos partija uživoChess.com >>>
Prenos partija uživoChessBase >>>
Prenos partija uživoChess24 >>>

FOTO GALERIJA: