BATUMI 2022: Izuzetan kvalitet na Svetskom kadetskom prvenstvu u Batumiju

Drugo kolo Svetskog kadetskog prvenstva odigrali smo kao prvo kolo i osvojili ukupno 3,5/6.

Pobede su zabeležili naši najmladji Dunja Milojević Ž08 pobedivši protivnicu iz Malezije i Miloš Pasula O08 protiv domaćina sjajnom igrom, koji sada imaju 50% poena, kao i Selena Mihailović G12 koja je odigrala veoma uzbudljivu partiju protiv takmičarke iz Indije i sledeće kolo sa 1,5/2 igra na prenosu uživo.

Irina Rajlić posle pobede u prvom kolu remizirala je na 12 stolu protiv devojčice iz Azerbejdžana. Sa 1,5/2 kao i Selena igra protiv domaće takmičarke i opet imamo priliku da njihove partije pratimo uživo.

Poraženi u drugom kolu ali sa 50% poena su Mihajlo Miladinović O10 od Turčina i Boško Stefanović O12 od Vijetnamca. Partije su izgubili zbog sitnih nepreciznosti.

Treće kolo osvojili smo samo 1/6

Poraženi su svi igrači osim Boška Stefanovića O12 koji je uspeo da preokrene poziciju i pobedi. Ostali takmičari izgubili su partije zbog slabog poznavanja teorije otvaranja i previda figura.

Sutra nas čeka IV kolo i verujemo uspešan dan. Igra se jako kvalitetan šah u svim grupama i na svim tablama, neće biti laganih poena.

Posle odigranog trećeg kola najbolji naš reprezentativac je Boško Stefanović sa 2 poena. Sa 50% su Irina Rajlić i Selena Mihailović, dok ostali takmičari imaju po 1 poen.

Srećno!

Zvaničan website: https://wccc2022.fide.com/

Rezultati Srbija: chess-results.comPiše:Doc. dr Marija Lukić

FOTO GALERIJA: