ALEKSANDAR INĐIĆ DRUGI NA OPEN TURNIRU “BAKU 2023”!

Na upravo završenom open turniru “Baku 2023” (04-12.05.2023.) koji se igrao u čast 100 godina od rođenja Hejdara Alijeva, nekadašnjeg predsednika Azerbejdžana, velemajstor Aleksandar Inđić je podelio prvo mesto! Nakon primene dodatnih kriterijuma, Inđić je osvojio drugo mesto.

Open “Baku 2023” je organizovan kao festival u tri grupe i okupio je 602 igrača. U Grupi A koja je bila najjača takmičilo se 122 igrača iz 15 država sveta, od čega je čak 118 bilo sa FIDE titulama (32 VM, 11 žVM, 29 IM, 8 žIM itd.).

Velemajstor Aleksandar Inđić je osvojio 7 poena od 9 partija koliko su imali i pobednik turnira Mendonca iz Indije i trećeplasirani Vladislav Kovalev (FIDE). Inđić je započeo turnir sa dve pobede nakon čega je usledila serija remija, da bi završnica bila više nego odlična. Poslednja tri kola i tri pobede protiv domaćih igrača donela je i plasman na pobedničko postolje.

Na turniru je učestvovao i velemajstor Aleksandar Predke koji je odlično započeo turnir, sa tri vezane pobede. Za razliku od Inđića, završnica turnira nije bila na nivou velemajstora Predkea. Izgubio je poslednje dve partije i time ostvario plasman daleko ispod njegovih očekivanja (4,5 poena).

Šahovski savez Srbije čestita velemajstoru Inđiću odličnu igru i osvojeno drugo mesto na ovom prestižnom međunarodnom turniru!