MAMAJA 2022: SELEKCIJA SRBIJE DODAJE GAS

U 4. kolu Prvenstva sveta za mlade u Mamaji reprezentativci Srbije su napravili najbolji rezultat dosad na svetskom prvenstvu 6,5 poena iz 9 partija.

Lično verujem u ove momke i devojke, a da će rezultat biti visok i da je njihov stepen samopuzdanja veliki pokazalo se danas na moru. Uobičajeni razgovor sa svima i onda odgovor skoro horski „danas neće biti crni četvrtak već beli petak“. Naravno osmesi svih su ukazivali na današnji odličan rezultat.

Tako se i desilo! Pobede su postigli Stanković Andrea (Ž14), Radenković Mila (Ž16), Grozdanović Anastasija (Ž18), Ljepić Andrej (M14), Stanković Boris (M16), Ivanović Marko (M18), remizirao je Tadić Stefan (M18) i izgubili su Đorđević Nevena (Ž18) i Gagić Milan (M18).

Kao što rekoh vera u svoje potencijale im je na visokom nivou, samopouzdanje raste i nadam se da ćemo kao selekcija samo dodavati gas kako se približava kraj prvenstva.

Još jedna mala napomena sutra imamo 2 igrača u „live“ prenosu Ljepić Andreja 3/4 (M14) i Stanković Borisa 3/4 (M16) sa nadom da će ih uskoro biti još.

Napred Srbija!


Zvaničan website Prvenstva: https://worldyouth2022.com/

Rezultati Srbija: chess-results.com


Piše:
IM,FT,IA Milenković Mladen

FOTO GALERIJA: