OTVORENO 2. PRVENSTVO SRBIJE ZA VETERANE – 5 VELEMAJSTORA NA STARTU

Svečano je otvoreno 2. pojedinačno prvenstvo Srbije za veterane. Na ceremoniji pre početka takmičenja, posle intoniranja himne “Bože pravde” prisutnima se prvo u ime tehničkog organizatora, Šahovskog saveza Beograda, obratio predsednik, Andrija Jorgić, koji je izrazio zadovoljstvo što može da bude domaćin ovog prestižnog takmičenja i poželeo učesnicima uspešan turnir.

Čest gost šahovskih zbivanja, predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić istakao je da mu posebno prija titula prijatelja šaha, kojom je predstavljen, a predsednik ŠS Srbije Dragan Lazić istakao je da Šahovski savez Srbije i on kao predsednik imaju najviše ciljeve, a u slučaju prvenstva veterana, to je brojka od 100 učesnika. Lazić je posebno zahvalio Andriji Jorgiću i kolektivu “Borbe” što već 3 godine svesrdno pomažu šahovske aktivnosti, a kafić “Borbe” postaje omiljeno šahovsko mesto.

Na takmičenju u sekcijama “50+” (rođeni 1973. godine i statiji) i “65+” “50+” (rođeni 1958. godine i statiji) učestvuje 34 igrača, a među njima i 5 velemajstora i 5 internacionalnih majstora. Igra se 7 kola po švajcarskom sistemu za ukupan nagradni fond koji iznosi 240.000 dinara.

U prvom kolu, u grupi “50+” nije bilo iznenađenja, dok se u grupi “65+” pokazalo da stara slava ne mora da znači garantovan uspeh i da će se borba za medalje voditi i između onih koji po rejtingu nisu prvi favoriti.

REZULTATI I TABELE >>>

 
PRENOS PARTIJA UŽIVO >>>
 
FOTO GALERIJA: