JOŠ JEDNA MEDALJA ZA VERU VUJOVIĆ NA PRVENSTVU EVROPE. SREBRO U BLICU!

Šampionka Evrope u ubrzanom šahu u konkurenciji devojčica do 12 godina, Vera Vujović je danas osvojila još jednu medalju, ovoga puta srebrnu. Nakon osamnaest odigranih partija po brzopoteznom tempu igru, Vera Vujović je osvojila 14 poena koliko i prvoplasirana Arja Ajdogan iz Turske ali međusobni rezultat nije bio u korist naše Vere. Sa dve osvojene medalje, zlatnom u rapidu i srebrnom u blicu, Vera Vujović je naš najuspešniji takmičar na Pojedinačnom prvenstvu Evrope u ubrzanom i brzopteznom šahu koje je održano u Terme Čatež u Sloveniji.

„Kada sam juče osvojila zlato bila sam srećna, a sada ne znam kako da opišem kako se osećam. Protivnice su bile izuzetne, pa nisam znala šta da mislim. I verovala sam, i nisam da mogu do medalje. Znam da igram dobro, ali i druge devojke igraju dobro. Ipak, uspela sam da stignem do drugog mesta“, kaže Vera Vujović, vicešampionka Evrope u blicu u kategoriji devojčica do 12 godina.

Nova medalje je samo potvrda velikog uspeha domaćeg šaha.

„Na ovom Evropskom prvenstvu reprezentacija Srbije uspela je da osvoji četiri medalje. Uveren sam da to pokazuje da za naš šah nema zime. Prezadovoljan sam i ponašanjem i vaspitanjem ove dece koja su činila reprezentaciju. Moram da kažem da smo svi bili kao jedno, uključujući i roditelje koji su pratili decu“, kaže Mladen Milenković, selektor kadetske reprezentacije Srbije.

Ukupno 18 naših igrača je nastupilo na turniru u brzopoteznom šahu. Čak polovina njih je uspela da se plasira medju 10 najboljih u svojim starosnim grupama, a Miloš Pasula (4. mesto) i Ana Tadić (5. mesto) su bili jako blizu medalje.

Rezultati sa brzopoteznog prvenstva: LINK >>>

Ukupno su naši mladi šahisti osvojili 4 medalje, juče Vera Vujović zlatnu, Tamara Janković i Ana Tadić srebrne i danas Vera Vujović srebrnu medalju.

Šahovski savez Srbije čestita našim mladim šahistima na postignutim rezultatima!