LUKA BUDISAVLJEVIĆ NA DEOBI 2. MESTA DVA KOLA PRE KRAJA

Velemajstor Luka Budisavljević nastavlja sa odličnim igrama na Prvenstvu sveta za juniore 2023. Na samo dva kola pre kraja nalazi se na deobi 2. mesta sa 7 osvojenih poena iz 9 partija i performansom od preko 2600 rejting poena.

U naredna dva dana će se odigrati dva najvažnija kola na turniru, dve najteže partije za Luku. Prvi protivnik je kolumbijski velemajstor Santiago Avila Pavas.

Dosadašnji nastup uliva nadu svim ljubiteljima šaha u Srbiji da Luka može do medalje. Podsećanja radi, srpski velemajstori su do sada osvojili dve zlatne medalje na juniorskim prvenstvima sveta, Bora Ivkov 1951. godine (Birmingen, Engleska) i Igor Miladinović 1993. godine (Indija).

Ovogodišnje izdanje omladinskog prvenstva sveta se igra u Meksiko Sitiju u periodu 21. septembar – 01. oktobar 2023. godine. Srbiju predstavlja velemajstor Luka Budisavljević.

Na muškom turniru učestvuje 150 igrača iz 53 države sveta, od čega 14 velemajstora, 29 internacionalnih majstora i 19 FIDE majstora. Luka Budisavljević je rangiran na 14 mestu.

Šahovski savez Srbije želi Luki puno uspeha u nastavku turnira! Srećno LUKA!

Zvaničan sajt turnira: https://juniorchesschampionship.fenamacajedrez.com/en/

Rezultati, tebela: LINK >>>

Partije uživo: LINK >>>