DRUGA SPECIJALNA POZIVNICA ZA SRBIJU! LUKA BUDISAVLJEVIĆ NA GRAN SVISU!

Šahovski savez Srbije sa ponosom objavljuje da je FIDE poslala drugu specijalnu pozivnicu u Srbiju, ovoga puta velemajstoru Luki Budisavljeviću za učešće na FIDE Gran Svis turniru koji se od 25. oktobra do 8. novembra održava u Rigi, glavnom gradu Letonije.

Specijalna pozivnica je jedna vrsta kompenzacije za sve što se Luki Budisavljeviću izdešavalo na nedavno završenom Pojedinačnom prvenstvu Evrope u Rejkjaviku, a do nje je došlo upornim angažovanjem predsednika Šahovskog saveza Srbije Drgana Lazića i velikog razumevanja predsednika FIDE Arkadija Dvorkoviča. Koliki je diplomatski uspeh postignut i koliko je Šahovski savez Srbije sada poštovan u svetskim šahovskim krugovima govori podatak da FIDE Predsednik raspolaže sa samo 4 specijalne pozivnice, a dve su stigle u Srbiju!

Srbija će sada imati dvojicu predstavnika na ovom prestižnom FIDE takmičenju. Velemajstori Velimir Ivić i Luka Budisavljević će imati priliku da odmere šahovsku snagu sa najjačim šahistima sveta, a svi šahisti i ljubitelji šaha će biti u prilici da navijaju za dvojicu najmlađih srpskih velemajstora.

Šahovski savez Srbije želi Velji i Luki puno uspeha u Rigi!