DELEGACIJA ŠAHOVSKOG SAVEZA SRBIJE POSETILA SPORTSKI SAVEZ SRBIJE

Predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek, danas je primio delegaciju Šahovskog saveza Srbije predvođenu predsednikom Draganom Lazićem. Pored predsednika prisutni su bili selektori obe reprezentativne selekcije Alisa Marić i Miodrag Perunović, aktuelni šampion Evrope i osvajač zlatne medalje na e-sport Olimpijadi, velemajstor Aleksej Sarana i generalni sekretar ŠSS Nebojša Baralić.

Sastanak je bio proširenog karaktera, pa su učešće uzeli i predsednik i generalni sekretar e-sport saveza Srbije, Dalibor Marinović i Ninoslav Štefanek.

Tema sastanka je bila buduća saradnja Sportskog saveza Srbije i Šahovskog saveza Srbije. Predsednik SSS Davor Štefanek je istakao spremnost da pomogne u realizaciji projekata koje je pokrenuo Šahovski savez Srbije i istako je zadovoljstvo što se srpski šah nalazi na putu povratka u svetski šahovski vrh. Ujedno je iskoristio priliku da čestita velemajstoru Alekseju Sarani na poslednjim rezultatima, osvajanju zlatne e-sport olimpijske medalje, kao i plasmanu u osminu finala na Svetskom kupu u Bakuu.

Prvi zajednički projekat dva Saveza biće organizacija i predstavljanje na Sajmu sporta koji će se održati u septembru na Adi Ciganliji.