APRIL – MESEC PROCVATA ŠAHA U SRBIJI

Interesantna je vest da u vreme epidemioloških barijera, kada se u mnogim zemljama šah gotovo uopšte i ne igra, organizatori u Srbiji vredno rade i za april pripremaju pravi turnirski “bum” od preko 25 turnira u tri grada!
Šahovska akademija šampiona u Beogradu priprema open-turnir od 2 – 9. aprila, kao i seriju od najmanje 4 Berger turnira (2  velemajstorska i 2 intermajstorska) uz prateće manifestacije kao što su vikend-rejting turnir i kadetski turnir.
Aranđelovački ŠK u saradnji sa IM Ivanom Sredojevićem od 3. aprila kreće u seriju od čak 10 Berger turnira (4  velemajstorska i 6 intermajstorskih).
Šahovski klub “Radnički” iz Beograda, nastavlja organizaciju Berger turnira, započetu u februaru. Od 2 – 19. aprila, na programu su 4 Berger turnira  (2  velemajstorska i 2 intermajstorska).
Svoje turnire priprema i novosadski organizator, velemajstor Siniša Dražić. Serija od osam turnira (većina je tzv “mix” po švajcarskom sistemu i na njima se mogu osvojiti IM i GM norme) počinje 2. aprila i traje celog meseca.
Listu svih prijavljenih turnira iz Srbije za rejting možete pogledati na linku >>>